Bizi takip edin

EKOKAM (Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi)

EKOKAM 2022 YILI ETKİNLİKLERİ

ETKİNLİĞİN ADI

ÖZETİ

EKOKAM-EKOKENT

Konu: "Hareket Halinde Filmler: Kadınların Gözünden Göç" Kısa Film Gösterimi

"Hareket Halinde Filmler: Kadınların Gözünden Göç" projesi kapsamında çekilen kısa filmler, Dünya Kadınlar günü haftasında, İEÜ EKOKENT, İEÜ EKOKAM, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) ve Konak Belediyesi işbirliğiyle İzmir Ekonomi Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilmiştir. Geçici koruma altındaki 10 Suriye uyruklu kadının kendi göç hikayelerini anlattıkları kısa filmler, üniversitemiz öğrenci, mezun ve öğretim elemanlarından oluşan ekiplerin mentörlüğünde çekilmiştir.

Tarih: 10 Mart 2022 Perşembe, 11:00

Yer: İEÜ Konferans Salonu

Üniversitelerin Kadın Çalışmaları Merkezleri Arasında İşbirliğinin Güçlendirilmesi: İzmir İli Toplantısı

11 Mayıs 2022, Çarşamba 09:00- 17:00 arasında gerçekleştirilmiştir. Toplantıya; Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Ege Üniversitesi (EÜ), İzmir Demokrasi Üniversitesi (İDÜ), Yaşar Üniversitesi (YÜ) ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren kadın araştırma merkezlerinin yöneticisi olan akademisyenler katılmıştır. Çalıştayda; eğitim, araştırma ve üniversitede toplumsal cinsiyet eşitliği kültürünün oluşması ve toplumsal katkı için iş birliği fırsatlarının neler olabileceği tartışılmıştır. Merkezler, toplumsal cinsiyet konularındabirlikte eğitim materyalleri oluşturma, araştırma ve projeler yürütme, bilimsel toplantılar yapma kararı almıştır.

EKOKAM Gendering Work: Women, Care and Employment in Turkey Semineri

EKOKAM Toplumsal Cinsiyet Sorunları ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi etkinliği kapsamında Dr. Öğr. Üyesi İdil Göksel’in moderatörlüğünde Prof. Dr. Saniye Dedeoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı “Gendering Work: Women, Care and Employment in Turkey” başlıklı söyleşi 11 Mayıs 2022 saat 10:20'de online olarak gerçekleştirilmiştir.

Tıp Fakültesi, Balçova İlçe Sağlık Müdürlüğü, EKOKAM, Tıp öğrencileri Kulubü 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü Stant Etkinliği

İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak  Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOKAM), Tıp öğrencileri Kulubü,  Balçova İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile  “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” kapsamında  31 Mayıs 2022 Salı- 11:00-14:00 arasında A Blok kantininde stant etkinliği gerçekleştirmiştir.  Etkinlikte Balçova İlçe Sağlık Müdürlüğü Sigara Bırakma Polikliniği hekimi Dr. Yeşim Karaçoban ve Tıp Fakültesi öğrencilerimiz sigaranın zararları konusunda bilgilendirme yapmış, sigarayı bırakmak isteyen kişilerle ön görüşme gerçekleştirilmiştir.  Etkinlikte ayrıca isteyenlerin nefes CO2 düzeyi de ölçülmüştür.

EKOKAM Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Sunumu

İzmir Ekonomi Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOKAM) ve Tıp Fakültesi etkinlikleri kapsamında Tıp Fakültesi öğrencileri “MED 280 Toplumsal Cinsiyet Çalışmalarında Nicel Araştırma Yöntemleri” dersi kapsamında yürütmüş oldukları araştırma sonuçlarını 08.06.2022 Çarşamba günü saat 13:30- 16:00’da çevrimiçi sunmuşlardır.

EKOKAM – Tıp Fakültesi Toplumsal Cinsiyet Çalışmalarında Nicel Araştırma Yöntemleri Dersi Poster Sunumları

İzmir Ekonomi Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOKAM) ve Tıp Fakültesi etkinlikleri kapsamında Tıp Fakültesi öğrencilerinin “MED 280 Toplumsal Cinsiyet Çalışmalarında Nicel Araştırma Yöntemleri” dersi kapsamında yürütmüş oldukları araştırmaların poster sunumları 24.06.2022 de A Blok Girişinde yapılmıştır.

Kadın Sağlığı Hemşireliği Dersi Poster Sunumları: Aile Planlaması Yöntemleri

Kadın Sağlığı Hemşireliği Uygulaması Dersi kapsamında Aile Planlaması Yöntemlerine ilişkin Hemşirelik 2. Sınıf öğrencilerimizin poster sunumları yapılmıştır. İEÜ Sağlık Kulübü ve EKOKAM işbirliğinde planlanan etkinlik 09.06.2022 de A Blok Girişinde yapılmıştır.

Seminer:  "TCK Bakımından Gebeliğin Sonlandırılması ve Avusturya Ceza Hukuku'ndaki Düzenlemeler İle Karşılaştırılması”

İzmir Ekonomi Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOKAM) kapsamında 26.05.2022 tarihinde saat 15:30'da "TCK Bakımından Gebeliğin Sonlandırılması ve Avusturya Ceza Hukuku'ndaki Düzenlemeler İle Karşılaştırılması” konulu online semineri Üniversitemiz Hukuk Fakültesi akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Arzu AŞÇI tarafından gerçekleştirilmştir.

TCK Işığında Kadına Yönelik Şiddet: Bergen Semineri

İzmir Ekonomi Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOKAM) kapsamında 9 Haziran 2022 tarihinde saat 15:30'da " TCK Işığında Kadına Yönelik Şiddet, Hukuki Film Okuma: Bergen” konulu seminer Üniversitemiz Hukuk Fakültesi akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Arzu Aşçı  tarafından gerçekleştirilmiştir.

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.